sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Voi pylly!

Mun ahterini on ollut enemmän tai vähemmän jumissa viime kesän lopulta lähtien. Olen käynyt normaalisti hieronnassa noin kerran kuussa, mutta en ole erityisemmin valittanut juuri pebasta, koska olen aina aika kokonaisvaltaisesti jumissa. Nyt perberi on kuitenkin ärtynyt lisää, joten viimeksi  hierojalla valitin asiasta.

Jos en ole vielä tarpeeksi julistanut, niin kerrataan ihan vaan tyytyväisen asiakkaan pyytettömyydellä (en siis hyödy tästä mitenkään), että Kalliossa on kaiken maailman muiden hierontapaikkojen (jotenkin se aina naurattaa kavereita, että käyn hieronnassa juuri Kalliossa...) lisäksi paras urheiluhieroja, missä happy end tarkoittaa sitä, että kamala rusikointi loppuu ja selkä taas vaihteeksi liikkuu.

Joka kodin hierontalaitos

No, valitin siis persettäni Mikalle, joka kysyi heti, että tuossako se sattuu. No, siinäpä (eli siitä perslommon kohdalta ja syvältä) juuri. Siinä on kuulemma lihas nimeltä piriformis, joka painaa iskiashermoa. Vika voi johtu joko siitä, että itse piriformis on jumissa, alaselkä on jumissa tai alaselän nikamat ovat painuneet kasaan. Myöhemmin googlailin ja totesin, että mun vaivalle on jopa nimi: se on piriformis syndrooma.

Mika sitten koukisti polveni, survaisi kyynärpäänsä (ehkä, en nähnyt, kun olin vatsallani, mutta kyynärpäältä se tuntui) kipeään kohtaan ja heilutteli säärtäni eri suuntiin. Ensin sattui niin paljon, että piti oikein keskittyä hengittämään, mutta kipu alkoi helpottaa aika nopeasti. Sai piriformis kyytiä. Olen tiistain hieronnan jälkeen joka ilta venytellyt pebaa ja jalkojani, rullannut kankkua sekä pilatesrullalla että tennispalloilla (tämäkin on Mikan kuuma vinkki: teippaa kaksi tennispalloa yhteen ja makaa pallojen päällä siten, että selkäranka jää niiden väliin.. Ihan paras kotiselkähieronta!) ja lotrannut kipugeeliä, mutta silti ahteri kipuilee edelleen.

Tee-se-itse-filenuija lähikuvassa

Minulla onkin nyt ensi viikolla tehtävänä suuri valinta: menenkö treenaamaan sekä polkujuoksua että Maastomittelöiden fillarilenkkiä vai vain toista noista ja hierojalle nuijimaan piriformistani auki. Mikalle tuskin saisi aikaa, joten jos menen hierojalle, käyn vieraissa eli naapurin hierontapaikassa. Mutta kaikkia kolmea aktiviteettia on silti vaikeaa tunkea kalenteriin, koska minulla on poikkeuksellisesti tiedossa myös muuta elämää kuin urheilua! Ja nuo kaksi urheilua vievät aikaa ja hierontaan on aikoja jaossa vain rajoitetusti. Lauantain kisassa olisi kuitenkin kivaa olla varmalla fiiliksellä polkemassa ja pylly kunnossa. No, pitää varmaan mennä vaan tosi aikaisin töihin, että pääsee lähtemäänkin aikaisin ja ehtii iltasella tehdä vaikka mitä.

Nyt menen istuskelemaan pilatesrullan päälle, jotta 30 minuutin uintitesti sujuu tänään paremmin kuin tammikuussa.

2 kommenttia:

  1. Mulla bussi-insidentin jälkeen oli kanssa toi sama lihas jumissa, mutta se ei tuntunut pyllyssä vaan alaselässä kipuna. Fyssarille kun valitin sitä kipua niin se survaisi kyynäränsä samaan kohtaan ja oli että "tästä se kipu johtuu". Uskoin.

    VastaaPoista
  2. Joo, toi voi kai säteillä takareiteenkin.

    VastaaPoista