perjantai 16. toukokuuta 2014

Juoksu ei kulje kenelläkään

Olen nyt käynyt pari kertaa kuntorasteilla, koska metsässä rämpiminen on polviystävällinen tapa lenkkeillä. Lisäksi ajattelin, että jos osaan ja jaksan juosta varvikossa, osaan ja jaksan tehdä sitä pidempään ja paremmin myös ihan tiellä. Tavoitteenani on nyt polkujuosta tahi suunnistaa kerran viikossa. Edelleenkin hoidan siis peruskunnon rakentamisen muilla keinoin ja juoksen ainoastaan juostakseni lujempaa.

Nyt en tosiaankaan mene lujaa. Eilen etenin poluilla ja hiekkateillä edes jotenkin, mutta siellä oikean metsän puolella homma tuppasi menemään kävelyksi. Ovat ne oikeat suunnistajat vaan aika epeleitä, kun painelevat siellä avohakkuualueilla ja soilla kuin pienet hirvet. Ja luulisi, että meikäläinen osaisi juosta edes niillä kartan valkoisilla osilla, mitkä ovat ns. helppoa maastoa, mutta ehei. Sisäinen nössöni haluaa koko ajan katsella, minne astun, joten homma menee ihan sipsuttamiseksi. Ja jos samaan aikaan pitää osata lukea karttaa, niin kävely on ainoa tapa edetä. Osaan lukea karttaa tiellä juostessa, mutta poluillakin se alkaa heilua liikaa. Juoksu voisi olla helpompaa, kun tietäisi ilman karttaa, minne mennä. Sitä testailen sitten ensi viikolla, kun minulla on polkujuoksutreffit Vuorikiipeilijä M:n kanssa.

Sen näkee naamasta, kun lakkaa saamasta

Mutta minä en suinkaan ole ainoa, joka ei tiedä mitään juoksuista. Toinen, joka on aivan kujalla asian suhteen on turkulainen kissaneiti nimeltä Sissi. Sissi on meidän Unskin tuleva tyttöystävä, ja vielä kaksi päivää sitten vaikutti siltä, että Sissi tulisi täksi viikonlopuksi meille kylään, että se ja Unski pääsisivät tekemään sen kaikkein kauneimman. Sissin kasvattaja kuitenkin soitti eilen, että Sissin juoksut loppuivat ennen kuin kunnolla alkoivatkaan. Unski pettyi niin pahasti, että meni surkeuksissaan merkkaamaan makuuhuoneen lattialla olevan lampaantaljan. Voi Unski-parkaa: herra mouruaa joka yö, mutta silti ei vaan heru. Parempi onni parin kuukauden kuluttua. Unskin kasvattaja onkin sanonut, että kissojen kasvattaminen kasvattaa myös pinnaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti