keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Hippivenyttelyä ja tuntitestaussuunnitelmia

Koska maanantaina oli kokonaisvaltainen jumi, päätin jättää päivän urheilun siihen säälittävään aamulenkkiyritelmään. Sen sijaan ajattelin, että pieni lihashuolto voisi olla poikaa. Esportissa oli sopivasti illalla Hot Stretching -tunti, joten päätin korkata sillä Esportin tuntikokeiluni. Enkä ole ennen ollut edes hot jooga -salissa, joten sitäkin oli kiva päästä kokeilemaan.

Meninpä siis iltasella Esportiin ja shoppasin taas lisää sporttigearia: tällä kertaa ihkupinkin joogamaton. Halvin (eli se pinkki) matto maksoi 22 euroa, kun maton vuokra oli hävyttömät 5 euroa. Eli kunhan "joogailen" viisi kertaa, on matto maksanut itsensä takaisin. Lisäksi voin venytellä sen päällä kotonakin.

Miisu venyy mihin asentoon vaan ilman joogamattoakin

Oletin meneväni ihan "tavalliselle" venyttelytunnille, joka vain tapahtuu kuumassa huoneessa. Siis tiedättehän: taustalla soi kiva pimpelipom-musiikki ja ohjaaja venytyttää kansaa sulavasti venytyksestä toiseen siirtyen. Mutta eihei! Joogasalissa venytään ilmeisesti joogaisasti. Vetäjä oli ärsyttävän notkea parrakas pikkuhippi. Pimpelipomia soi sentään taustalla, mutta liikkeet eivät olleet tavallisia vaan enemmänkin sellaista joogaa kansanmiehille -tasoa. Tuttuja joogailuita olivat ainakin se joku sotilasposetus ja maailman hirvein seisova koira (vai mikä lie), jota vihaan ehkä enemmän kuin pistekumpareita rastimääreinä (ja se on paljon se!). No, nuokin asennot oikeasti venyttävät kireää ruumista useammastakin kohtaa. Siinä vaiheessa, kun aloimme työnnellä energioita ylös, alas ja sivulle kohti vuoria (kyllä, push the energy to the side, to the mountains - WTF?) olisi vähemmän henkistynut urheilijanraato mieluummin venyttänyt vaikka lonkan koukistajia. Ja osaan asennoista en vaan päässyt - lähinnä polvien takia. Silleen mulle on käynyt myös joogassa...

Mutta oli mulla tunnin lopuksi vetreämpi olo, eikä perberiosastokaan enää vihoittele niin pahasti. Eli kannatti kärsiä minuuttitolkulla koira-asennossa. Tunnilla venytettiin lähinnä takareisiä, pebaa, selkää ja kylkiä, mutta mä nyt olin niin kokonaisvaltaisesti jumissa, että kaikki kelpasi. Ja on yleinen ongelma ihan maallisemmillakin venyttelytunneilla, että etureidet jätetään venyttämättä. Niiden venyttämistä on kai jotenkin vaikeaa ympätä siihen kivaan flowhun, jossa sulavasti vaihdetaan venytyksestä toiseen (sen pimpelipomin tahdissa). Mutta se ei tosiaan ole pelkästään hippi-Antonion puute, vaan mun kokemuksellani ihan yleinen ongelma.

Mutta tulipahan korkattua sitten Esportin jumppatunnit. Kunhan syys saa ja kisakausi loppuu, alan testailla noita enemmänkin. Katselin jo, että mahtaisinkohan ehtiä vielä tällä viikolla johonkin pilatekseen core-stretchingiin tai uudelleen hot stretchingiin - tekee mieli kokeilla vielä toista ohjaajaakin, koska siellä lämpimässä huoneessa oli kuitenkin ihan kiva pötkötellä. Spinningeihin menen vasta, kun ulkona ei tee enää mieli polkea. Se voi olla piankin, koska pimeä tulee jo niin aikaisin.

Perberi kesti muuten myös eilisen säbämatsin, joten loppuviikosta voisi ehkä uskaltaa jo juostakin. Säbää on nyt kesätauon jälkeen takana kolmet treenit ja yksi höpöliigamatsi. Torjunnat menivät eilen ihan kivasti, mutta heitot olivat vielä vähän kesälaitumella. No, onneksi tässä ehtii vielä treenata, koska X-kaato ja eka divariturnaus ovat samana viikonloppuna, ja minä ilmoitin huilaavani pelit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti