sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Treenien ja varsinkin kehon huollon suunnittelua

Tällä viikolla taisin onnistua triathlonistin tavoitteessani. Eli sain treenejä 2 + 2 + 2: Juoksu tuli hoidettua maanantain aamulenkillä ja eilisellä pertsan hiihtelyllä. Fillarointikiintiö täyttyi perjantain aamuspinulla ja eilisellä luisteluhiihdon yrittämisellä. Ja uimassa kävin torstaina aamulla sekä äsken HelTrin tekniikkatunnilla.

Nyt talvella mä tosiaan kuittailen ainakin osan juoksuista hiihdolla. Ja vaikka olen surkea vaparin hiihtäjä, niin ainakin koetan hiihdellä sitäkin sen verran, että suksia ei ole hankittu turhaan - ja sehän menee sitten fillaroinnista. Tosin olisi kyllä kivaa ehtiä spinnatakin enemmän. Koetan ensi viikolla ehtiä toisellekin tunnille.

Tätä tarttis lisää
Uintititreenit olivat minun eka HelTri-treenini. Kivaa oli: kivoja tyyppejä, kiva valmentaja ja kivat treenit. Ensin me verkkasimme omaan tahtiin, minkä jälkeen jokaisen tekniikkaa kuvattiin - sekä veden pinnalta että pinnan alta (vitsi, kun näytin hylkeeltä :D). Sillä aikaa muut uivat aina vuorotellen 25 m normaalisti ja 25 m kädet nyrkissä. Kun kaikki oli kuvattu, katsoimme videot ja otimme opiksi. Ja sitten varsinaisena treeninä vedimme tonnin siten, että ensin uitiin 10 x 50m eri nopeuksilla ja sen jälkeen treenattiin 500m pullarien kanssa käsivetoa. Homma viimeisteltiin 2 x 25 m killerillä (jota mitä olen lapsena kutsunut mummouinniksi - eli istuvassa asennossa pää ja nilkat pinnalla ja käsillä kauhotaan itseä eteenpäin), minkä jälkeen loppuverkattiin.

Lihashuolto on ollut taas retuperällä, ja ajattelinkin seuraavaksi panostaa siihen. Pääsiäiseen on nyt 7 viikkoa aikaa. Ajattelin kokeilla laskeutua nyt kehonhuoltopaastoon - tosin en paastoa välttelemällä kehonhuoltoa vaan panostan siihen. Kehon huoltoon kuuluisi venyttely, pilatesrullaus, hieronta, osteopaatti ja pilates. Ja nyt mietin kuumeisesti, paljonko laitan viikkokiintiökseni. Jos mulla on hierontaa, se on aina tunnin. Mutta jos ei ole, niin kuinka paljon saan aikaiseksi venyteltyä viikossa? Pilatekseen en varmasti joka viikko ehdi enkä osteopaatillekaan. Kahden tunnin viikkotavoite tuntuu siis hitusen hurjalta. Mutta toisaalta eihän se ole vasta kuin reilu vartti päivässä venyttelyä... Mutta kun tietää, miten ahkera olen tähän asti ollut, niin hurjalta se vaan tuntuu. Päädyin lopulta siihen, että tunti viikossa on ehdottomasti huollettava, mutta kahteen tuntiin pyritään. Ihan vain siksi, koska inhoan epäonnistumista.

Kyllähän tuo onnistaa, jos vain suunnittelee treeninsä ja ne lihashuoltonsa etukäteen. Mitä minä ajattelin nyt tehdä. Silloin on todennäköisempää, että saan ne kaksi treeniä kutakin triathlonlajia ja niiden lisäksi vielä salia ja säbääkin hoidettua viikossa. Joten alan tehdä itselleni exceliin treenisuunnitelmia.

Tästä päästäänkin siihen, että en ainakaan vielä lähde heiaheiaamaan. Minulla on kovemman luokan kilpailuvietti. Ja siksi pelkään, että tuollaiset palkintoja ja muita tunnustuksia jakavat systeemit ja ryhmäpaineet aiheuttavat mulle vain ylikuntoa. Se on meinannut tapahtua firman ostaman vastaavan palvelun käytössä ja ihan tuon Polarin pokaalinmetsästyksenkin kanssa. Ja en oikein usko, että minä jaksan kirjata treenejäni sinne Heiaheiaan. Ajattelin, että kirjaan niitä sinne samaan exceliin, mihin ne suunnittelenkin. Jos se sujuu hyvin, pidättäydyn siinä. Jos ei, niin keksin jotain muuta.

Mutta nyt kirjaan ensi viikon suunnitelmani ja painelen nukkumaan, jotta ei huima maanantain aamulenkkiperinteeni vain katkea. Huomenna taitaakin olla luvassa melko loskainen lenksukka. Ihkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti