perjantai 11. toukokuuta 2012

Bodauskausi taputeltu

Aloitin 9 viikkoa sitten maksimivoimakauteni. Sen piti aluksi kestää 8 viikkoa, mutta en ehtinyt viime viikolla salille, joten bodasin vielä tällä viikolla. Tosin tämäkin viikko oli hieman vajanainen, koska keskiviikkona tein vain yhden pääliikkeistäni ja tänään aamulla en tehnyt yhtään apuliikettä vaan ainoastaan kaksi muuta pääliikettä ennen spinningiin menoa. Pääliikkeitänihän olivat siis ylätalja, pena ja kyykky. Koko ohjelma on luettavissa täältä.

Ohjelman juju oli nostaa joka kerta painoja jostain sarjasta. Tällöin kehitys olisi jatkuvaa ja huomattavaa. Painoja piti kirjata ylös jo senkin takia, että muisti seuraavalla kerralla, mitä pitää tankoon laittaa. Mutta saihan siinä samalla kivoja statsejakin. Alun jälkeen aloin kirjata vihkooni jopa fiiliksiä, koska minulla oli vaikeuksia muistaa, mihin sarjaan seuraavalla kerralla piti lisätä painoja.

Miten painot sitten kehittyivät?

Penkki
  • Lähtöpainot: 6x45kg, 3x52,5kg, 1x60kg
  • Lopetuspainot: 6x55kg, 3x57,5kg, 1x62,5kg
  • Maksimi nousi naurettavan vähän
  • Viikolla 3 koklasin 65kg:a, jolloin se ei mennyt. Olisi pitänyt koklata nyt vikalla viikolla, mutta en tajunnut
 Ylätalja
  • Lähtöpainot: 6x60kg, 3x70kg, 1x80kg
  • Lopetuspainot: 6x70kg, 3x72,5kg, 1x80kg
  • Ylätaljassa kävi heti alussa pieni hupsis painojen kanssa: laitoimme vahingossa tarkoitettua enemmän painoja tankoon. Luultavasti siksi maksimi oli ja pysyi
Kyykky
  • Lähtöpainot: 6x70kg, 3x75kg, 1x80kg
  • Lopetuspainot: 6x75kg, 3x77,5kg, 1x82,5kg
  • Vaikka painot eivät nousseet hurjasti, tässä tunsin kehittyväni eniten
Ohjelman alkaessa painoin 78,2kg ja nyt painan  75,7kg. Eli kai tämäkin käy todisteena siitä, että jos haluaa laihtua, kannattaa bodata. Lihas kuluttaa enemmän kuin läski ja voimatreeni polttaa fläsää vielä kauan treenin lopettamisen jälkeenkin.

Kuva weheartitistä

Mutta meitsillä alkaa taas peruskuntokausi. Ja peruskuntokaudella noudatan PT:n ihan ekaa tekemää ohjelmaa. Ja vaikka en 9 viikkoa sitten olisi uskonutkaan, niin nyt on ihan kivaa alkaa virpoa. Aikansa kutakin. Ja pari viimeistä viikkoa on ollut todella vaikeaa nostaa painoja - varsinkin ylätaljassa. Siksi on suorastaan helpottavaa, että enää ei tartte jaksaa nostaa enemmän. Nyt nostetaan useamman kerran. Jatkan pk-kautta jonnekin heinäkuulle asti, 8-10 viikkoa.

Vähän jäi harmittamaan, että en saanut vielä omaa painoa penkistä ylös. Muissa pääliikkeissähän siinä onnistuin. No, jos hoikistuisi vähän vielä lisää, niin seuraavalla maksimivoimakaudella se oma paino menee penkistä heittämällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti