perjantai 13. tammikuuta 2012

Paastopäiväkirja, päivä 5

Päivä alkoi ihanasti. Heräsin pirteänä ennen kelloa, ja olin heti aamusta timanttisella tuulella. Tieto, että naamaan sai kumota smoothieta, oli lähes yhtä hyvä, kuin että saisi syödä. Eikä tänään olekaan ollut yhtään kurja olo. Edes töiden jälkeen. Mehupaastopäivinä oli olo töistä kotiutuessa aika kamala. Tänään jaksoin ihan hyvin mennä hierojalle ja moikkaamaan kummityttöä.

Jotkut väittävät, että hieronta ei olisi hyvä juttu paaston aikana, mutta minä ajattelin, että nyt se saa olla, koska paasto on muutenkin hyvä hetki ottaa liikunnan kannalta rennommin: voi siis vaikka pitää hierontapäivän ja siitä seuraavan vapaana.

Smoothieiden suhteen päivä meni eilisen suunnitelman mukaan. Aamulla join vihreää päärynäsmoothieta, päivällä sitä vaikka mitä sisältävää smoothieta, jonka nimi on muuten Alkemiat kohdallaan. Minusta se olisi parempi ilman sitruunaa. Sitruuna tunkee liikaa läpi. Nyt illalla tein sotkun, joka sisälsi seuraavaa:
  • gojimarjoja ja niiden liotusliemi
  • mansikoita
  • mustikoita
  • banaani
  • omena
Ei yhtään hassumpi smoothie. Kaikki muu rehuistani on muuten ollut koko paaston ajan luomua paitsi mansikat, mustikat ja puolukkasurvos. Sinänsä harmi, koska mansikoissa on ensteks paljon torjunta-aineita. Marjat ovat kuitenkin suomalaisia. Itse poimitut mustikat ja puolukat loppuivat jo syksyllä. Nyt kulutan pakastealtaan avainlippukamaa. Tai nyt puolukat eivät ole pakastetta vaan survosta tötsässä. Puolalaisia marjoja ostan vain, jos suomalaiset ovat loppu.

Näköjään puolukkasurvoksessakin on joku säilöntäaine. E202 on näemmä nimeltään kaliumsorbaatti. Asenteellinen ekoodi.com sanoo, että se saattaa aiheuttaa ärsytystä tai allergiaa ja Valio taas toteaa, että sitä esiintyy luonnossa pihlajanmarjoissa. Mutta minun kaliumsorbaattini on tuskin luontoa nähnytkään.

Minua ei ärsytä kaliumsorbaatti vaan tämä saatanan polarisoitunut E-koodeista "informoiminen". Toinen ääripää huutaa, kuinka kaikki E-koodit ovat iivil, ja toinen puoli taas koettaa ihan tahallaan hämärtää luontaisen ja luontaisen kaltaisen eroa. Synteettinen ei ole koskaan luonnollinen, ja luontaisen kaltaisissa aromeissa ja muissa lisäaineissa ei ole mitään luonnollista. Mutta eivät ekoodi.comin peelot ole silti oikeassa.

Menipä mouhuamiseksi. Taidanpa tästä koettaa unohtaa lisäaineet ja miettiä sitä, että huomenna saan mennä ostamaan ruisleipää ja turkkilaista jogurttia. Ja sunnuntaina saan SYÖDÄ ne. Ah, rakkautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti