keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Läskipyöräilyä Levillä

Tulimme sunnuntaina Leviltä pois vasta iltalennolla, joten meillä oli koko päivä aikaa harrastaa talvilajeja. Koska minä en ole mikään skimbaaja, päätin jättää tellukoulun väliin. Harkitsin ensin meneväni hiihtämään pertsaa, mutta kun työkaverini P sanoi menevänsä läskipyöräilemään, päätin lähteä mukaan.

Reippaat pyöräilijät Koillisrinteillä tiimiasuissa. Maksoimme pyörävuokrat
henkilöstöetukorteilla, niin ehkä työnantajan logon sopiikin vähän vilkkua ;)

Otimme molemmat kotoa mukaan talvipyöräilykengät, mutta muuten menimme aika pitkälti samoilla geareilla kuin Arctic Challengessa. Levillä oli viime viikonloppuna lämpimämpää kuin etelässä, niin juoksutakilla tarkeni ihan mainiosti.

Vuokrasimme pyörät kolmeksi tunniksi, mutta poljimme lopulta vain vähän päälle pari tuntia. Talvipyöräilyyntarkoitetut reitit loppuivat vähän kesken, eikä meitä huvittanut polkea teillä.

Suurin osa reitistä oli hyvää polku-uraa.

Pyöräilimme ensin Eturinteiltä Koillisrinteille ja takaisin. Sen jälkeen teimme vielä lenkin Immeljärvelle, jonka rannassa kävimme myös vohvelikahvilassa. Reissu oli muuten ihan täydellinen, mutta minä menin tipauttamaan kännykkäni kahvilan kivilattialle. No, olinkin harkinnut jo uuden puhelimen hankintaa - nyt olikin sitten pakko saada aikaan hetimiten.

Minä kurvaan vohvelikahvilan pihaan

Läskipyöräily aurinkoisessa talvisäässä oli ihanaa höntsää lauantain AC:n ja "jälkipelien" päälle. Vähän hapotteli ja huohotti ylämäissä, mutta muuten oli oikein rattoisaa. Talvipyöräily on sitä paitsi paljon helpompaa kuin kesäinen maastopyöräily, kun ainoa haaste on irtolumi juurakoiden ja muiden epätasaisuuksien ollessa turvallisesti lumen alla.

Vohveli lohduttaa, kun kännykän näyttö on pimeänä.


Ehdimme pyöräretken jälkeen vielä hyvin brunssille ja shoppailemaan ennen kuin oli aika lähteä lentokentälle ja kohti etelää. Minä ostin Intersportin alennusmyynneistä uudet Salomonin maastolenkkarit odottelemaan, että edelliset kuluvat loppuun. Tästä alkaa tulla jo tapa: joka toisella Levin keikalla minä ostan Intersportista Salomonin Speed Crossit. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti