sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Cat Files: Tessa Prinsessa

Olin juuri kipeänä puolitoista viikkoa, joten urheilun saralla ei ole tapahtunut paljoakaan, jos penkkiurheilua ei lasketa. Onneksi oli olympialaiset. Jotta blogiin tulisi edes jotain sisältöä, kaivetaan naftaliinista vanha perinne blogin kuvituskissojen esittelystä. Tänään esittelyvuorossa on syksyllä elämäämme ja sitä myötä myös blogiin ilmestynyt Tessa.

Kuka: FI*Semiramisin Yeliz

Lempinimet: Tessa, Tessa-Terminaattori, Tessa Prinsessa, Turbo-Tessa, Tessukka

Syntynyt: 13.3.2017

Jos et tiedä, missä Tessa on, katso ylös.

Miten törmäsimme: Miisu viihtyi seuranamme hieman odotettua kauemmin, ja ehdimme tottua kolmeen kissaan. Kun Miisun oli aika lähteä vehreämmille päästäistenjahtausmaille, oli aika selvää, että tarvitsisimme kolmannen kissan ja mielellään tytön. Lisäksi olimme sitä mieltä, ettei aikuiseen kissan ikään ehtinyt Unski jaksanut temmeltää pentumaisemman Svanten kanssa ihan tarpeeksi.

Olen viidakon valtias! (Ja kiipesin tännekin ihan itse)

Koska Svanten kesyttäminen oli ollut hieman työlästä, ja Miisun syöpä oli epämukava ylläri, olin sitä mieltä, että tällä kertaa olisi rotukissan vuoro, koska niiden kanssa tietää, mitä saa. Luulin kauan haluavani maine coonia, mutta Supersuunnistajan toivoessa pikkukissaa, myin hänelle ajatuksen turkkilaisesta vanista. Lahdesta löytyi kasvattaja, jolla oli sopivan ikäisiä pentuja ja pentueessa turbovaihteella operoiva tyttöpentu. Ja niin pieni villikkoprinsessa Tessa muutti meille heti häämatkamme jälkeen.

Unski opetti Tessalle ulkoaitauksen käytön, ja siitä lähtien ulkoilu
onkin ollut parasta ikinä.

Erikoista: Turkkilainen van ei ole Suomessa mitenkään kovin yleinen rotu. Se on luonnonrotu, joka on nimensä mukaisesti löydetty Turkista Van-järven seudulta. Sille ominaista on muuten valkea väritys, mutta päässä on kaksi läiskää ja häntä on värillinen. Tessalla on päässä värivirhe, ja sillä on otsalla vain pieni kauneuspilkku. Kompensaatioksi se on saanut hienon tabby-kuvioisen hännän. Rodulle on myös ominaista kiinnostus veteen, ja Tessa tuntuu tietävän tämän.

Turkkilainen van on luonteeltaan vilkas, leikkisä ja oppivainen. Olen vakuuttunut, että Tessa on fiksuin kissa, joka minulla on ikinä ollut. Se oppi kissojen ruoka-automaateille itsestään poikien esimerkistä ja osaa myös noutaa. Me olemme aika laiskoja opettamaan kissoille temppuja - Tessa taitaa opettaa niitä meille.

Tessa tykkää leikkiä vedellä. Ja sillä on hieno häntä!

Lempparit: Tessa rakastaa kiipeilyä, eikä tässä talossa ole montaa paikkaa, minne tämä pikkuapina ei kiipeäisi. Myös ulkotarha on Tessan mielestä ihan mahtava paikka, eikä esimerkiksi 15 asteen pakkanen tunnu missään, kun on mahdollista istuskella aitauksen ylähyllyllä ja tiirailla talitinttejä. Myös kaikki kepin päässä olevat heiluttelulelut ovat parasta maailmassa. Ja vettä valuttava hana on tosi jännä: sitä voi sohia tassulla tai sen alle voi mennä suihkuun.

Inhokit: Paikallaan oleminen. Tessassa on potentiaalia sylikissaksi, mutta nyt teiniprinsessalla on aivan liikaa energiaa pidempiaikaiseen paikallaan pysymiseen. Jos sen nappaa syliin, se alkaa kuitenkin välittömästi kehrätä. Kaikki perinteiset kissojen inhokit ovat Tessan mielestä ihan ok - jopa imuri.

Meillä pitää AINA tarkistaa KAIKKI kaapit tarkkaan ennen oven sulkemista.

Lempiherkku: Royal Caninin Maine Coon -raksut. Tessa ei ollut koskaan oikein penturuoan perään, vaan tunki heti Unskin ruokakupille. Tämä oli Unskin mielestä varsin ok, koska se mussutteli taas mielellään rasvaisia penturaksuja... Tessa tykkää myös kaikenlaisista kissakarkeista kuten jääkuivatusta kanasta ja herkkutikuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti