Meidän firma täytti vuosi sitten 20 vuotta. Keksin silloin (varmaan suihkussa ollessani, koska parhaat ideat tulevat joko siellä tai vessassa), että vuoden päästä firma olisi sopivasti 21,0975 vuotta ja silloin on mitä oivin tilaisuus juosta kilsa per vuosi. Ja ei kun tuumasta toimeen!

Keskustelua muutaman kerran muutetusta reitistä ;)

Myin idean toimitusjohtajallemme viime syksynä, ja sain innostettua mukaan myös yhden hengen markkinointiosastomme sekä pari muuta ihanaista kollegaa. Ja 28.5.2016 minä järjestelin elämäni ensimmäistä urheilutapahtumaa.

Ennen lähtöä kisaajille järkättiin lämmittelyjumppa

Koetimme tehdä tapahtumasta sellaisen matalan kynnyksen tapahtuman, johon olisi helppo osallistua. Sen lisäksi, että tapahtuma oli osallistujille täysin ilmainen, sai puolimaran juosta myös joukkueena. Reitti koostui neljästä 5,17 km kierroksesta, joten joukkueet saivat vaihtaa juoksijaa aina kierroksen jälkeen.

Juoksijoiden edellä polki talkootöissä ollut Teekkarisuunnistaja

Minä elän varmaan jonkinlaisessa urheilukuplassa, koska kuvittelin saavani paikalle vähintään sata juoksijaa. Ilmeisesti puolimara on kuitenkin suhteellisen kova tavoite taviskuntoilijalle, joten viime hetken sairastapausten ja muiden peruutusten jälkeen lähtöviivalle saatiin melkein 30 yksilöjuoksijaa ja neljä joukkuetta.

Supersuunnistaja tulossa maaliin miesten sarjan voittajana

Vaikka osallistujamäärä oli hieman vaatimaton, saimme kuitenkin kasaan oikein kivan juoksutapahtuman. Juoksijaa saapui kierrokselta suhteellisen tasaisesti, ja saimme nähdä jopa pari loppusuoravääntöä, kun juoksijat kiersivät vielä maaliin tullessaan Otaniemen kentän ympäri. Ja mikä tärkeintä, juoksijoilla näytti olevan kivaa.

Päivän tiukin loppusuorataistelu

Supersuunnistaja oli juoksemassa ja voitti miesten sarjan. Mutta niin oli kotona nätisti pyydettykin. :) Minulla oli pieni pelko persiissä, että muutama muu juoksija saattaisi pistää hänet koville, mutta ainakin eräs kova haastaja joutui perumaan osallistumisensa. Supersuunnistajan taktiikka oli ollut vetää eka kierros niin kovaa, ettei kukaan pääse peesiin ja lopussa vahingossa ohi. Taktiikka toimi mainiosti, ja Ääsääs sai nauttia rauhassa johtopyöräilijän seurasta.

Kisan upein maalituuletus

Reittiin vielä palatakseni: on muuten pirun vaikeaa mitata sitä. Piirsin ensimmäisen version karttapalvelussa pääsiäisenä. Vapun jälkeen mittasin sen livenä Garminilla ja potkupyörällä. Tällöin reitti osottautui liian lyhyeksi, joten tein siihen lisälenkin. Kun juoksin reitin lisälenkin kanssa reitin merkittyäni, se olikin taas liian pitkä. Tuunasin sitä vielä kerran ja sain pyöräilemällä suunnillen haluamani mitan. Tässä vaiheessa oli jo kisa-aamu, joten totesin, että aivan sama, saa luvan kelvata. Mutta ihan hyvin olin kai onnistunut mittaamaan. Kärkikolmikon rannetietokoneet mittasivat matkaksi 21,03-21,2 km.