sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tammikuun uusi laji

Uudenvuodenlupaukseni oli kokeilla joka kuussa jotain uutta lajia. Tammikuun kokeilu meni ehkä hiukan viimetinkaan, kun osallistuin Esportin tämän kuukauden viimeiselle jumppatunnille eli tämän illan cxworksiin. CXworks valikoitui eikaksi lajiksi kyllä jo ajat sitten nimensä takia (sexworks, hihi). En vain ehtinyt tunnille aiemmin.

Hiihtänyt olen ennenkin. Viimeksi eilen.

Cxworks on Les Millsin 30 minuutin torsotreeni. Aussipuljun sivuilla cxworksia kuvaillaan näin:

Exercising muscles around the core, CXWORX™ provides the vital ingredient for a stronger body. A stronger core makes you better at all things you do, from everyday life to your favorite sports - it’s the glue that holds everything together.
All the moves in CXWORX have options, so it’s challenging but achievable for your own level of fitness. During the 30-minute workout trained instructors guide you through correct technique as you work with resistance tubes and weight plates, as well as body weight exercises like crunches, and hovers. You will also get into some hip, butt and lower back exercises.
Tunnin veti Esportin oma tukkajumala Ibrahim. Hänen tajunnanräjäyttävän hienon afronsa lisäksi olen ihaillut hänen energistä ohjaustyyliään, kun olen joskus katsellut combattia polkiessani pyörää. Ohjaajan puolesta tunti oli siis vallan mainio. Sisältöön olisin kaivannut ehkä kylkiä ahteritreenin sijaan, mutta ihan jees treeni oli noinkin. Lankkusarjoja oli moneen otteeseen, mikä on pelkästään plussaa. Voisin mennä toistekin, jos joskus ehtisin ja saisin tunnin sopimaan viikko-ohjelmaani.

Vuorikiipeilijä M ei ollut hiihtänyt varmaan tällä vuosituhannella,
mutta ihan kivasti homma silti sujui.

Kun juttelin töissä tästä vuosihaasteestani, ihmetteli eräs duunikaverini, että ovatko eri jumppatunnit muka eri lajeja. No, ovathan ne. Eihän esim. body balancessa ja body combatissa ole mitään samaa. Jos kuulut työkaverini koulukuntaan (tai olet hän, hahaa) etkä meinaa uskoa, niin nyt on hyvä hetki käydä toteamassa asia itse: Esportissa alkaa huomenna ystävänpäiväkampanja, mihin kuuluu avoimet ovet 1.-14.2. Jumppaamaan pääsee siis ilmaiseksi! Jos kävisi niin hassusti, että hurahdat jumppailuun ja haluat jäseneksi, niin arvostaisin, jos mainitsisit olevasi minun kaverini. Minä saisin silloin nimittäin kuukauden treenit ilmaiseksi. Ja niin saisit sinäkin. Mutta käykääs nyt edes kokeilemassa jotain jumppaa. Voin suositella ainakin Joukon spinningiä ja ilmajoogaa.

En ollut muuten viikonlopun ainoa uuden lajin kokeilija. Vuorikiipeilijä M antautui vapaan hiihtotyylin pauloihin, ja kävimme eilen Oittaalla treenailemassa kuokan tekniikkaa. Kuvitus on siltä keikalta.

2 kommenttia:

  1. Kiiwipulju!!! Les Mills ei oo aussi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, muistin väärin. Täältä katsottuna Uusiseelanti ja Australia ovat "siellä päin kuitenkin". Kiitos oikaisusta. :)

      Poista