lauantai 19. huhtikuuta 2014

Samma på svenska!

Meidän suomenruotsalainen suunnistusseuramme, johon minut puolivahingossa liitettiin, julkaisee joka vuosi pääsiäisen tienoilla hienon lehden, jota jaetaan siellä Pohjanmaan lakeuksilla kaupungin kaikkiin koteihin. Jutut lehteen kirjoittavat seuran jäsenet.

Joku retale oli ilmiantanut lehden toimituskunnalle tämän hienon blogin, ja minulta kysyttiinkin, että saako juttuni viime kesäisestä polkujuoksulenkistä julkaista lehdessä. På svenska tietenkin. Onneksi minun ei tarvinnut itse kääntää juttua, vaan homman hoiti eräs seuran kaksikielinen jäsen.

Eka sivu. Klikkaamalla saa isommaksi ja voi lukea.

Joten tässä sitä nyt paistatellaan mediajulkisuuden valokeilassa. Hauskaa oli se, että jutussa ei kerrota, kuka on tuo mystinen Superorienteraren. Lukijat voivat nyt sitten pohtia, että kuka kylän pojista on mennyt iskemään itselleen tuollaisen jäävelin umpisuomenkielisen emännän ankkalampea sotkemaan.

Kääntäminen ei ollut kuulemma niin helppoa, kuin olisi voinut luulla. Ja esimerkiksi sanan "hurri" kääntäminen ei onnistunut. Mutta kiva juttuhan siitä silti tuli. Ja varmasti parmpi kuin mun kääntämänäni. Tai, no enhän mä olisi sitä itse kääntänyt, vaan tuo kotihurri olisi joutunut hommiin. :)

Toka sivu.

Tämä blogiteksti on muuten ehdottomasti suurinta mediasuosiota nauttiva juttu, koska tuo avohakkuukuva on ollut jossain graduesitelmässä. Gradussa käsiteltiin Pentti Linkolan arvomaailmaa tai jotain muuta vastaavaa. Toivottavasti oli paljon yleisöä ja tuli hyvä arvosana.

2 kommenttia:

  1. Jee jee! Lehden levikki on hurjat jokunen tuhat. Suuri saavutus siis. :)

    VastaaPoista