torstai 3. huhtikuuta 2014

Kiireisen töissäkäyvän HIIT ja mahdollisuus tehdä hyvää

Oli tänään ajatus mennä maastopyörälenkille, mutta kuuden jälkeen kotiutuessani minulla oli suuria motivaatio-ongelmia sen ajatuksen kanssa, että jaksaisin raahata pyöräni pihalle. Meillä on kotona yhdessä nurkassa tyylikäs sisustusratkaisu, ja vain minun vanha ja huono hybridini asuu näppärästi pihalla tai pyöräkellarissa.

Kotimme katseenvangitsija

Keksin sitten kotimatkalla, että poljen sillä hybridillä jollekin läheiselle pehmeäpohjaiselle mäelle ja juoksen mäkivetoja. Soitinpa sitten siltä seisomalta Supersuunnistajalle ja kyselin, muistaako hän läheltä hyviä mäkiä ja montako vetoa kannattaa juosta. Kuulemma 6-7, kun tämä on eka kerta. Jos vetelen vetoja jatkossa enemmän, niin määrää voi kasvattaa.

Katselin kotona vielä vanhaa suunnistuskarttaa, enkä ollut sen ja omien muistikuvieni perusteella ihan vakuuttunut supersuunnistajan mäkiehdotuksesta. Keksin sitten kaksi omaa kandidaattia, jotka kävin pyöräilemässä läpi alkuverkaksi. Valitsin ekan. Mun mäkeni oli kuitenkin vähän lyhyt, ja sen juoksi ylös 15 sekunnissa. Lisäksi sen loppuosa oli hieman liian jyrkkä. Jatkoin mäkeä alapäästä hiekkatiellä, joka oli myös ylämäkeä, mutta loivempaa, ja kolmannella vedolla eli toisella jatkolla sain kulutettua aikaa vetoon jo 30 s. Totesin sen olevan ihan passeli aika. Juoksin sitten näitä pisimpiä vetoja yhteensä kuusi kävelypalautuksilla. Ne kaksi ekaa lyhyempää saivat toimia lämmittelynä. Tämä oli nyt sitten kai sitä suunnattoman trendikästä HIITiä. Ainakaan koko hommaan ei mennyt kauaa aikaa, ja ehdin vielä mainiosti kauppaan ja kokkaamaan päivällistä.

Mun mäki - tosin se liian lyhyt versio

Mäki tosiaan oli lopusta vähän liian jyrkkä, ja vauhti hyytyi. Ensi kerralla kokeilen sitä Supersuunnistajan ehdotusta. Kun hän näytti mäen minulle äsken kartalta, niin se vaikuttikin jo ihan sopivalta. Muisti teki vain tepposet.

Sitten muuta juoksuasiaa. Mun taistelutoverini Kosovosta on järkkäämässä juoksutapahtumaa, jonka vapaaehtoinen osallistumismaksu menee viime joulun mediaseksikkäimpään hyväntekeväisyyskohteeseen eli uuden lastensairaalan hyväksi. Kehänvarsijuoksu järkätään ensi viikon viikonloppuna eli 12.4. Menisin sinne varmaan itsekin auttelemaan järkkäilyssä, mutta meidän komea kolli on menossa kissanäyttelyyn. Mutta menkää te muut juoksemaan! Matkat ovat 5 km, 10 km ja 21,1 km, ja kahdelle pisimmälle matkalle järkätään ajanotto. Kiva treeni ja hyväntekemistä yhdellä iskulla.

Jos ei juokseminen kiinnosta, niin vaihtoehtoinen ohjelmanumero lauantaille on tosiaan Pet Expo. Siellä on tosiaan ihan livenä tätäkin blogia välillä kuvittava Tapiolan seksikkäin kissapeto. Kissojen lisäksi näytillä on muitakin elukoita kuten pupuja ja marsuja. Ylisöpöysvaroitus.

Meidän kauneuskisaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti