perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pitkän perjantain pitkä lenksukka

Supersuunnistaja meni tänään polkujuoksijoiden kanssa juoksemaan puolet Nuuksio Classicin reitistä. Lähtö oli Haltialan parkkikselta. Minä panin polkupyörän auton takakonttiin ja lähdin samalla kyydillä Haltialle. Solvallan tienoilla on sellaisia ihanan kamalia mäkiä. Niitä on hyvä polkea ja opetella vähän nöyryyttä - varsinkin paluumatkalla. Käännyin Nuuksiontietä Brobackantielle Siikarantaan päin, mikä sekin on aika suosittu pyöräilyreitti. Sain morjenstaa matkalla useampaakin kanssafillaroijaa. Lopulta päädyin Turuntielle, ja tällä kertaa ajoin jopa Lohjan rajan yli ennen kuin käännyin. Olin päättänyt kääntyä siinä vaiheessa, kun 30 km ja 1 h 15 min tulevat täyteen. Matka tuli ihan vähän ennen aikarajaa, ja viimeisen minuutin käytin kuvaamiseen ja energiageelin nauttimiseen. 60 km taittui ajassa 2:30 ja saavuin takaisin Haltian parkkipaikalle vain muutaman minuutin ennen polkujuoksijoita. Aurinko paistoi ja tasaisella maalla pyöräkin kulki ihan kivasti. Lisäksi olin vähän uudelleenasemoinut aero barejani, jiten ajoasentokin pysyi jo paremmin kasassa. Nappipäivä ja nappitreeni siis!

Todistusaineistoa kääntöpaikalta

Palataanpa sitten ajassa taas vähän takapakkia, koska en ole vielä ehtinyt kertoilla teille viime sunnuntain uintitreeneistä ja siellä uidusta testistä. Ensi vuonna Helsinki Triathlonissa uimarit jaetaan nejään tasoryhmään Critical swim speed testin mukaan. Testissä uidaan ensin lämmittelyksi muutama veto (toki lämpätään muutenkin ennen testiä - me ainakin) ja sitten otetaan aikaa 400 metrin uinnista. Tämän jälkeen chillaillaan 10 min, minkä jälkeen uidaan vielä 200 m ja otetaan aikaa. Sitten lasketaan. Laskukaava menee näin: CSS (m/sec) = (400 - 200) / (T400 - T200) eli matkojen erotus jaetaan aikojen erotuksella. Tälle on tuolla linkin sivun alalaidassa ihan laskurikin.

Minä uin 400 m oikein kivasti (7:50) ja paransin aikaani viime vuoden HelTri cupin 400 m aikaani 18 s. Tuntui kyllä ihan tajuttoman pahalta. En tainnut sitten palautuakaan 10 minuutissa ihan tarpeeksi, koska 200 m meni aika hitaasti (3:52). Lopullinen CSS-lukuni olikin sitten 1:59. Sillä olen tasolla 2 eli tokaksi hitaimmassa tasoryhmässä. Sitä veikkasinkin, joten ihan oletetusti meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti