keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Valivali, uliuli, seliseli

Aloitetaan positiivisella asialla, koska mä nyt olen aina vaan niin perhanan positiivinen: tänään rullaluistelin ekan työmatkani, jonka aikana en kaatunut! Se oli kotimatka. Töihin mennessäkin pyllähdin vasta viime metreillä. Tästä se lähtee! Rokua Geopark Challenge ja monen kymmenen kilsan luistelu on vasta ensi viikolla. Tässähän ehtii oppia vielä vaikka mitä!


Sitten sitä ulinaa! Katabolia on niin totta! Tänään salilla oli ihan surkeeta! Ei yhään pullottavaa bodarisuonta missään! Ja leukojakin meni ihan naurettavat määrät (eli myötäotteella 4-3-3 ja vastaotteella 4-3-3). Ainoa, mikä pullotti, oli maha (juhannus taitaa näkyä, haha)! Mulla oli kova tavoite tiputtaa Vantaan triathloniin kolmisen kiloa, että menisin tosi lujaa. No, en tiputtanut. Ja nyt juhannuksena tuli pari lisää. Vielä en voi alkaa edes mitenkään miinuskalorioida, koska Rokualla pitää jaksaa sportata toista vuorokautta. Onneksi elokuussa alkaa taas perinteinen karkkilakko! Voin sitten kiristellä itseni hyvään talvikuntoon, kun kukaan ei näe mun fantastisia absejani.Kun mä lopettelin leukoja, niin leuanvetopaikalle tuli setä. Keksustelu alkoi sillä, että hän kysyi, että onko tilaa, ja minä totesin, että teen enää yhden sarjan ja se menee kyllä tosi nopeesti. Hän sitten totesi, että harva nainen vetää edes yhtä leukaa. Mä totesin takaisin, että riippunee naisista, mutta joo, eipä taida kaikki niitä jaksaa treenata. Setä varmasti tarkoitti lauseensa kehuksi, ja toki mä sen sellaisena otinkin. Mutta pieni, räyhäävä telaketjufeministi mun sisälläni haluaa nyt sanoa, että alkakaas loputkin tyttöset vedellä niitä leukoja, että voidaan näyttää kaiken maailman sedille närhenmunat!En oo muuten menossa viikonloppuna Kiskoon triathloonaamaan. Kisa on ihan liian lähellä Rokuaa ja mulla on edelleen ihan liian flunssa. Rippeet onneksi vaan. Toivo elää, että olen ensi viikolla terve kuin pukki. Tämähän tarkoittaa sitten sitä, että mulle tulee tänä kesänä triathlonia vain kaksi olympiamatkaa - eli vähemmän kuin multisportia! En mä voi kyllä enää millään ilveellä kutsua itseäni triathleetiksi. En kyllä voi kutsua itseäni multisporttaajaksikaan - ne kun ovat niitä kovia tyyppejä. Mä oon vaan tällanen säälittävä häröpallo, joka ei osaa valita lajiaan...En oo menossa loppukesästä myöskään Tour de Helsingille. En halua. Se on liian iso tapahtuma, ja alussa on ahdistava ruuhka. Giro d'Espoo oli kiva, kun jengiä oli vähän, ja heti alussa pääsi polkemaan vapaasti. TDH:lla ei pääse. Niin siksi olen kallistunut sille kannalle, että en mee. Teen mieluummin jotain, mistä nautin koko ajan.Mitään muuta valitettavaa mulla ei taida enää ollakaan. Enkä ainakaan vielä ole skippaamassa mitään muuta suunniteltua tapahtumaakaan. Pitäisiköhän juttu lopettaakin johonkin positiiviseen? Sen "jonkin" keksimiseen meni muuten melkein yhtä kauan aikaa kuin tuohon 4 kappaleen mittaiseen valittamiseen ja selittämiseen. Oon mä vaan positiivinen tyyppi! Mutta joo, se positiivinen juttu: salilla on ollut tällä viikolla oikein kivaa. Olisinhan mä ehtinyt salille tässä männäkuukautenakin, mutta ei ole kamalasti huvittanut. Ja sitten olen pelännyt lihasjumeja ennen kisoja. Mutta nyt mun on tehnyt oikeasti mieli mennä salille. Ja tänään olin salin jälkeen pitkästä aikaa saunassa. Vaikka ulkona onkin kuuma, niin olihan se mukavaa ja rentouttavaa!

Fiiliskuvat Rokua Geopark Challengen mediasivulta, kuvaaja Tapani Launonen (joka jo Facebookissa kyseli, että millaiset kisakynnet meinaan Rokualle tehdä - hahaa)

2 kommenttia:

  1. Jos ootkin "vain" urheilija, joka tekee ja osallistuu mihin kulloinkin huvittaa? Mä nautin kaikista mahdollisuuksista, joita hyvällä ja monipuolisella fysiikalla riittää. Se mies kehui ja oli osittain oikeassakin. Harva mieskään nykyään vetää treenaamatta useampaa leukaa. Tsemppiä Rokualle! Pitää kokea joku kesä, vaikuttaa hienolta setiltä.

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä mä sen kehuna otin, koska sellaiseksi se oli tarkoitettu. Mutta ei se ole siitä naiseudesta kiinni. Se on kiinni vaan siitä, että treenaako vai ei. Ei kovin moni saa kämmeniä lattiaankaan, jos ei venyttele säännöllisesti.

    Ja kiitos tsempeistä! Ja tsemppiä sinnekin! Ja joo, oli Rokua aika magee ainakin viime vuonna. Hienot puitteet.

    VastaaPoista