maanantai 15. lokakuuta 2012

Ohjelmoitua menoa

Jaahas. Taas loppuviikko suhahti bloggaamatta. Sunnuntainakin sain niin raivoisan siivouskohtauksen, etten ehtinyt bloggailla. Melkein jätin menemättä salillekin, koska kiinnosti pestä keittiö, mutta tulin onneksi järkiini. Salilla oli jalkapäivä. Lisäksi tein leuanvetohaasteen ekan viikon vikan sarjan, joka oli 4-4-4-3-max. Minun maksimini oli eilen 6. Päätin ennen sarjaa, että viisi menee ainakin. Siinä rimpuillessani keksin kokeilla (ihan läpällä), että meniskö vielä kuudes. No, menihän se.

Tuossa leuanvetohaasteessa on vähän urpoa, että sekä 3 leukaa vetäneen että 10+ leukaa vetäneen pitäisi muka 3 kertaa viikossa treenaamalla päästä 6 viikossa 20 leukaan. No, johan minä tässä todistin, että not gonna happen. Kun noita sarjoja katsoo, niin tuntuu, että 10+-sarakkeessa on hitusen löysemmät treenit. Mä veikkaan, että he voisivat päästä tavoitteeseen jo nopeamminkin. Tuossa olisi ehkä enemmän ideaa, että 3 viikon jälkeen siirryttäisiin aina seuraavaan sarakkeeseen. Eli tällainen 3 leualla aloittanut tekisi ensin 3 viikkoa tuota vasemmanpuoleisinta saraketta. Mulla ei ainakaan mennyt sen jälkeen tavoitteena ollutta 9 leukaa. Mutta ainakin sen ekan takapakin jälkeen meni 6. Eli 3 vasemman sarakkeen viikon jälkeen voisi ihan hyvin pystyä aloittamaan keskimmäisen sarakkeen viikosta 1. Ja jos kehitys menisi samaan tapaan, niin 3 viikon jälkeen voisi siirtyä oikeanpuoleiseen sarakkeeseen viikolle 1 ja sitä seurata maaliin. Tolleen homma tuntuisi realistisemmalta. Mutta aion nyt vedellä keskisaraketta niin pitkälle kuin kykenen. Jos jossain viikolla alkaa tökkiä, niin aloitan sitten siitä oikeanpuoleisen sarakkeen alusta.

Pidin viime viikon vielä kevyenä, koska ekan viikon jälkeen ei ollut vielä ihan palautunut olo. En tosin yhtä kevyenä: kävin mm. salilla. Mutta en ollut mitenkään kamalan suunnitelmallinen treenien suhteen. Nyt ajattelin alkaa olla. Treenaan 3 kovaa viikkoa ja yhden kevyemmän. Ja ajattelin suunnitella ne aina etukäteen. Ainakin viikko kerrallaan.

Lisäksi ajattelin opetella juoksemaan. Kyselin multisportparisupersuunnistajaltani (joka juoksee puolimaratonin 3 min 41 s kilometrivauhdilla ja on siten mun mielestä tosi pätevä neuvomaan), että miten mä oppisin juoksemaan minimiefortilla. Minimiefortilla siksi, että mulla on niin paljon muitakin lajeja ja polvet eivät kuitenkaan ihan erkkinä tykkää juoksentelusta. Kuulemma kolme kertaa viikossa riittää: yksi peruslenkki, kerran viikossa vetoja (tonnin vetoja, lyhyemmistä ei ole hyötyä pitkillä matkoilla) ja yksi pidempi lenkki. Tosin kilsoja pitäisi tulla 30-40, joten välillä pitänee juosta 4 lenkkiä viikossa. En nimittäin meinaa juosta puolimaratonia joka viikonloppu.

Suunnittelen tämän ja ehkä ensi viikonkin tänään illalla. Pitää ensin kysellä aamu-uintiseuraa. Ja kai tuo ohjelman teko pitää muutenkin tehdä ajan kanssa. Tänään ohjelmassa on vain säbätreenit ja venyttelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti