maanantai 15. lokakuuta 2012

Eka suunnitelma

Siis ihan kamalaa suunnitella treenejä! Miten kaiken ehtii? Ja elääkin pitäisi jossain välissä. No, oonhan mä aina suunnitellut treenejä. Mutta en oo kirjannut niitä mihinkään ylös. Ja en ole lenkkeillyt kolmea kertaa viikossa. Paitsi silloin, kun mulla keväällä oli se ihmiskoe, että montako päivää putkeen jaksan aamu-urheilla.

Mutta here goes, viikot 42 ja 43.

Viikko 42

ma säbätreenit
ti uinti
ke aamulenkki + leuat
to säbätreenit
pe punttis(kädet) + vedot
la säbämatsi + punttis (jalat)
su pitkä lenkki

Joo, ei oo lepopäivää. Se selittyy sillä, että  ei oo aikaa. :) No ei vaiskaan. Veskailu ei ole mitään kovaa urheilua, joten tää päivä ja torstai menevät ihan kivasti palauttelusta. Keskiviikkona ajattelin tehdä tämän viikon ekan leuanvetosetin. Loput kaksi teen punttiksen yhteydessä. Perjantain salitreeni tehdään aamulla ja vedot sitten illalla.

Juoksuista sen verran, että aamulenkki lienee jotain 6-8 km, vetoja meinaan tehdä 5 x 1000m + verkat alkuun ja loppuun. Pitääkin kysellä tai googlailla noista palautuksista vetojen välillä. Ellei joku lukija halua viistastella mulle noista vedoista. Ja sunnuntain pitkä lenkki on toivottavasti jotain 10-15 km. Ei tuu välttis 30 km täyteen, mutta aloitellaan nyt rauhallisesti.

Ehkä vähän. (Kuva)


Viikko 43

ma säbä
ti uinti
ke aamulenkki + kuntonyrkkeily
to hieronta
pe punttis + vedot
la pitkä lenkki
su spinning + punttis

Tälle viikolle tuleekin sitten ihan oikea lepopäivä, kun torstaina on hieronta. Keskiviikon kuntonyrkkeilyyn menen, jos ehdin. Mutta en kuole, jos se jää väliin. Perjantaina taas menen aamulla salille ja juoksen illalla 5 x 1000m vedot. ja lauantaina juoksen niin pitkään, kun brunssin ja synttärien välillä ehdin.

Viikko 44 tulee olemaan myös kova viikko ja viikolla 45 taas löysäilen. Silloin voisin mennä coreen tai pilatekseen, jos tunnit osuvat sopivasti minun vapaille hetkilleni.

Koetan muistaa (ja ehtiä) raportoida, kuinka hyvin suunnitelmat pitävät. Jos jostain ilmaantuu yllättävää elämää, pitää ehkä vähän säätää.

Alkuviikot ovat mulla aina pakosta löysempiä, koska maanantaina on säbätreenit ja tiistaisin illalla on ammuntaa, niin ei ehdi jumppailla. ja sitten vastapainoksi viikonloppuisin koetan ehtiä riehua oikein paria treeniä per päivä.

Huvittavaa tässä on, että olen kovasti liittymässä Helsinki Triathloniin, kunhan saan aikaiseksi. Se jää arvoitukseksi, että mihin hiton väliin mä NE treenit sitten tungen...

Musta olisi kiva kuulla muiden mielipiteitä mun jumppailuista. Onko niinku mitään järkee?

4 kommenttia:

 1. Aika paljo jumppaa näin satunnaisesti meren oikkujen varassa urheilevan wannabenyrkkeilijän mielestä mutta jos jaksaa nii mikäs siinä..

  VastaaPoista
 2. Musta näyttää ihan hyvältä (paitsi eikö nyt oo jo viikko 42), etenkin jos just menee fiiliksen mukaan ja jättää tarvittaessa jotain pois.

  Ainoa mitä mietin, niinkuin sanotkin, että molemmilla viikoilla näyttäis kovat jumppailut (ja ne eniten kehittymistä kaipaavat lajit?) olevan kaikki tiiviissä putkessa pe-su, noita ehkä itse yrittäisin jotenkin jakaa alkuviikolle (jos vaan aikataulut antaa myöden), jotta ehtisi varmasti palautua ja kehittyä.

  (Toki itsehän failaan tässä viikottain, kun en malta jättää mitään pois, mutta ei se ole ennenkään estänyt muille pätemästä :D)

  VastaaPoista
 3. äärettömän hyvä pointti. Minä, suuri edelläkävijä, olin ajastani jäljessä. Korjasinpa.

  Onhan mulla (teoriassa, hyvin vahvasti siellä) mahdollisuus hoidella joku lenkki tai punttis maanantaiaamuna tai illalla treenien jälkeen. Tai sitten voisin uida torstaina (uimahalli aukee ti ja to klo 6). Mutta yleensä sitä tulee lusmuiltua maanantait ja uitua tiistaisin. Maanantai on ensteks huonoin treenipäivä. Säbäkin menee tosi usein päin pyllyä. Ellei treeneihin meno kiinnosta sika vähän. Silloin jostain syystä menee ihan ok.

  VastaaPoista
 4. Multisportparisupersuunnistaja16. lokakuuta 2012 klo 19.37

  Lähtisin itse vähän varovaisemmin liikkeelle vetojen kanssa. Alku- ja jälkiverryttelyn kestoksi suosittelen 10-15 min ja sitten alkuksi 3-4 vetoa tuntemuksien mukaan (veikkaan että tulet vetämään ensimmäiset vedot liian kovaa). Palautus vetojen välillä max 2-2,5 minuuttia (paitsi jos aiot ryhtyä maileriksi).

  30-40 km on sopiva määrä kun jalat ovat ehtineet tottua juoksemiseen, alussa voi hyvinkin fiksua juosta pienempiä määriä. Etenkin kun sinulla on näköjään muutakin urheilua ohjelmassa.

  Vedot ja pitkä lenkki peräkkäisinä päivinä rasittanee mahdollisesti hiukan liikaa, joten juokse sitten hiljaa pitkällä lenkillä, jookos?

  VastaaPoista