maanantai 10. syyskuuta 2012

Tyttö on iloinen, kun sillä on mela kädessä (ja oho, ilmosin)

Meikäläisen multisport-ura se vaan jatkuu! Tällä kertaa lähden XGlow-Kaatoon 29.9.2012 ja ihan uuden parin kanssa. Multisport.fi:n kisat ovat parikisoja, joten Rokuan uroshirveni Sami ja Tommi kisaavat niitä keskenään. Siksi minun piti hankkia itselleni joku muu pari. Kesän aikana kartoittelin eri vaihtoehtoja, mutta sitten satuin törmäämään erääseen suunnistajaan, joka on ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut multisportista. Eipä siinä sitten mitään. Osta, poika, pyörä. Nyt mennään!

Kuva multisport.fi

Toki minä muistin mainita, että tosiaan kyseessä on sitten sellainen urheilutapahtuma, joka alkaa klo 05 aamuyöllä. Ja minä en sitten tosiaan kirmaa siellä metsässä kuin kauris, vaan muistutan enemmän sotanorsua. Mutta lupasin olla mukava jopa silloin, kun alkaa väsyttää. Sitäpaitsi en usko, että tuossa kisassa mitään pahaa väsyä ehtii iskemään: voittajan tavoiteaika on 4-4,5h ja maalikin suljetaan klo 11, joten maksimissaan urheilemme 6h. Ja Rokuallakin minä kilahdin vasta jossain reippaasti 10h paremmalla puolella. Ja vain kerran.

Sekasarjassa reitti on noin 45 km, mistä varmaan suurin osa taitetaan fillarilla. Olen antanut kertoa itselleni, että meloskelu on noissa lyhyissä kisoissa yleensä maksimissaan 10 km. Itseäni hirvittää eniten se juoksu, koska parini on siinä oikeasti hiton hyvä. Keskustelimme kyllä jo vetonarusta.

Suunnistaja on ihan paras parivalinta. Sen lisäksi, että hän osaa suunnistaa (heureka!), hänellä on jo valmiiksi miljuuna karttapussia, oma emit ja otsalamppujakin vaikka muille (eli mulle) jakaa. Tosiaan vain se fillari puuttuu. Ja se on nyt etsinnässä.

Koska parini tosiaan osaa "vain" suunnistaa ja juosta (mutta tekee molempia äärettömän paljon paremmin kuin minä), niin muita lajeja pitää sitten treenata. Siksi lähdimme sunnuntaina vähän meloskelemaan Vuosaareen. Vuokrasimme kajakkikaksikon, koska sellaisella pitää osata liikkua sitten kisassakin. Ja meloimme reilut 10 km. Vuokra-aikamme oli 2h, mutta taisimme lopetella jo jossain 1 h 30 min jälkeen. Korkeintaan tunnin ja kolme varttia heiluimme aalloilla.

Kyydissä ollaan!

Sää oli mitä mainioin: arska paistoi kuin viimeistä päivää, ja tuuli oli ihan kohtuullista. Kylmäkään ei tullut, vaikka välillä vettä meni vähän hihasta sisään. Minä meinasin ensin mennä kajakissa taakse ohjaajan paikalle, koska olen melonut ennenkin, mutta parini pitkät koivet mahtuivat paremmin takakoloon, joten hän pääsi sitten treenaamaan ohjaamistakin. Ja ihan kivastihan se meni. Emmeköhän me melontaetapistakin selviä.

Laita ne plehat päähän, ettet joudu siristelemään!
Tulee vielä ryppyjä!

Mietimme aika kauan joukkueemme nimeä. Jossain vaiheessa alkoi olla selvää, että nimen pitää olla jotain leffoihin liittyvää, koska olemme molemmat vähän sellaisia leffanörttejä, jotka koluavat leffafestareita. Pohdimme monia eri vaihtoehtoja Expendablesista (siinä olisi X) Avengersiin. Oma henkilökohtainen suosikkini oli aika kauan Die Hard, mutta päädyimme lopulta ottamaan joukkueen nimeksi First Blood, koska kisa on meidän ekamme yhdessä. Eli tässä lähdetään metsään nyt sitten ihan Rambona. On mahdollista, että jos kisaamme vielä joskus yhdessä (jos suostumme enää puhumaan toisillemme lokakuussa), niin vaihdamme joka kisaan eri leffan nimen. Pitää siis olla tosi kiva ja tosi hyvä, niin pääsen ehkä olemaan ensi kesänä se Die Hard.

1 kommentti:

  1. Hyvien joukkuenimien keksiminen missä vaan yhteydessä on mun mielestä älyttömän vaikeaa, mutta toi teidän idea on hyvä!

    VastaaPoista