torstai 8. marraskuuta 2018

Putki katkesi alkuunsa

Piti osallistua tänä vuonna taas marrasputkeen. Viimeksi ja ekan kerran ikinä tein sen pari vuotta sitten. Pakko myöntää, että vaikka marrasputki tuntui todella hyvältä idealta vielä lokakuun puolivälissä, laski innostus hieman marraskuun alkuun tultaessa: jalat olivat jatkuvasti tukossa ja polvikin alkoi taas pitkästä aikaa vihoitella. Päätin siis keventää omaa tavoitetta pelkästä juoksemisesta mihin tahansa ulkoiluun 25 min joka päivä. Juuri ennen marraskuun alkua KPK 24/7 Marrasputken sääntöihin tehtiin sama muutos - great minds think alike.

Ei ole kuvia lenkeiltä, joten käytämme kuvituskissoja. Tässä petausekspertti Tessa.

Mutta nyt putki taitaa katketa. Olen ollut koko viikon aika väsynyt, ja kurkussa on ollut parina päivänä vähän karheutta. Eilenkin kävin vain kävelyllä, mutta tänään on jo sen verran "hassu" olo, ettei oikein huvita mennä edes kävelylle. Eikä tämä tavoite ole minulle niin tärkeä, että lähtisin nyt väkipakolla talsimaan ulos. Totesin, että minulle on tärkeämpää olla terveenä viikonloppuna uintileirillä. Ja se on kuitenkin vielä ihan mahdollista saavuttaa, kunhan otan nyt rauhallisesti.

Tänään kotiin tullessa oli vastassa taas kerran iloinen ylläri: olkkari täynnä
höyheniä. Kissojen ulkoiluaitaukseen eksyy välillä tyhmiä tinttejä, ja silloin
kuvan suuri punainen metsästäjä pääsee suorittamaan darwinistista karsintaa.
Koska olen löytänyt vain kerran  sohvan alta kuolleen tintin, uskon meillä
nautitun lentävää lähiruokaa. Tänään en ole vielä jaksanut katsoa huonekalujen
alle saati imuroida. Kohta on ehkä pakko, koska talon vakkari-imuroija on reissussa.

Minua vähän hymyilytti, kuinka eräs kaveri kertoi minulle viime viikonloppuna instagramin kommenteissa, ettei marrasputkeni ole "hyväksytty suoritus", jos en juokse joka päivä. Tämä hymyilytti erityisesti siksi, koska ainakin oma some-feedini pursusi edellisellä viikolla Frank Martelan kolumnia siitä, kuinka harrastusten pitäisi olla kivoja, eikä niitä saisi suorittaa. Kannattaa muuten lukea alkuperäinen Tim Wun kolumni, jota Martela omassa kolumnissaan referoi. Se on paljon parempi ja vähemmän yliampuva.

Nyt, kun kirjoitin ajatukseni ylös, alkoi putken katkeaminen heti harmittaa. Pidätän oikeuden mielen muutokseen ja myöhäisillan lenkkiin. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti