maanantai 26. joulukuuta 2016

Vuoden 2016 viimeinen uusi laji

Tämänkin vuoden omakeksimäni haaste on sitten tehty: 12 uutta urheilulajikokeilua. Viimeiseksi lajiksi oli muutamakin erilainen virittely. Ensin koetin päästä sisäsoutamaan ihan SM-tason seurassa, mutta aikataulumme menivät pahasti ristiin. Harkitsin myös jouskarointia, mutta joulu yllätti lajikokeilijan. Siksi lopulta turvauduin Esportiin ja hyväksi havaittuun mailapelimalliin: haastoin Supersuunnistajan pelaamaan racketballia.

Kuvat ovat kopperon ulkopuolelta. Lasi on vähän likainen.

Racketball on "vanhojen ihmisten squashia": pallo on vähän isompi ja pomppii paremmin kuin squashissa. Siten tällainen vähän kehnompikin pelaaja saa aikaan ihan oikeita palloralleja.

Me aloitimme ihan vaan pallottelemalla ja totuttelemalla. Vartin jälkeen uskalsimme kokeilla samaa viritelmää kuin taannoin kössissä: pallo koetettiin pitää hengissä keinolla millä hyvänsä, ja mokaaja saa miinuspisteen. -11 pisteellä hävisi erän. Hävisin tällaisen matsin suoraan 0-2.

Supersuunnistajalla oli monia hienoja kurotuksia

Koska pallo tuntui aika helpolta käsitellä, päätimme alkaa pelata "oikeilla säännöillä". Tosin kumpikaan meistä ei ollut muistanut tarkistaa sääntöjä netistä. Onneksi säännöt olivat niin lähellä squashia, että taisimme vain syöttää vähän väärin.

Mutta näytin minäkin välillä siltä, että pelaan enkä vaan seiso

Kun oikea matsi loppui tiukan väännön jälkeen taas minun häviööni 1-2, oli meillä aikaa vielä reilu vartti. Päätimme pelata lisää eriä. Seuraavan erän voitinkin minä täpärästi pistein 13-11, ja tilanne oli kutkuttava 2-2. Aikaa oli vielä noin 7 minuuttia ja sovimme pelaavamme viimeisen erän ihan kerettiläisesti vuoron loppuun asti. Minä olin vihdoin päässyt kärryille pallottelun kanssa ja johdin lähes koko ajan pisteellä tai parilla. Välillä Supersuunnistaja kiri tasoihin, mutta onnistuin aina voittamaan seuraavan pallon. Olo oli siis koko ajan aika turvallinen. Vielä lopussa tein pari pöhköä mokaa, ja Ääsääs pääsi lähes rinnalle. Summerin soidessa tilanne oli kuitenkin minulle 17-16 ja sain kerrankin yhden mailapeliottelun nimiini. Jee!

Välillä olimme jopa liikkeessä samaan aikaan

Racketball on paljon helpompaa kuin squash, ja sitä saattaa tällainen tumpelokin pelata ihan oikeilla säännöillä. Voisin kyllä lähteä joskus uudestaankin (jos olisi aikaa).

Tässä vielä perinteiseti kertauksena kaikki vuoden lajit:

Tammikuu: CXworks
Helmikuu: CrossFit
Maaliskuu: Luistelu hokkareilla
Huhtikuu: Ratsastus
Toukokuu: MOBO
Kesäkuu: Yksipyöräily
Heinäkuu: SUP
Elokuu: Pyöräsuunnistus
Syyskuu: World Jumping
Lokakuu: Squash
Marraskuu: Sulkapallo
Joulukuu: Racketball

Yleistä kommenttia lajikokeiluista:

Kaikki lajit ovat sellaisia, että voisin kokeilla niitä uudelleenkin, mutta reaalimaailmassa minulla on tuskin aikaa niistä moneenkaan. Jumppatunneista hauskin oli trampoliinnitunti World jumping, mutta epäilen kyllä suuresti, että harvat ohjatut jumppailuni suuntautuvat jatkossakin spinuun ja ilmajoogaan.

MOBOssa mälsää olivat pienet rastimerkit (tosin tulipahan treenattua rastien ottamista), mutta pyöräsuunnistus oli niin lystiä, että koetan tosissani ehtiä ensi kesänä uudelleen fillarirasteille.

Kun tarpeeksi kovaa lyö, niin vastustajat alkavat hyppiä seinille.

Luistelu, ratsastus ja yksipyöräily lienevät jatkossa sellaisia lajeja, että tilaisuus tekee minusta lajikokeilijan. Itse asiassa olinkin juuri ennen joulua tiimi-illassa ratsastustunnilla. Meillä oli kyllä koko ajan taluttajat vierellä, joten en ole ihan varma, ohjasinko minä heppaa ollenkaan. Mutta istuin satulassa, sain ratsuni sekä ravaamaan että peruuttamaan, enkä tippunut, kun heppa säikähti toista konia ja otti muutaman holtittoman sivuaskeleen eli pillastui silleen ihan vähäsen. Jee jee!

Ja viimeiseksi Ääsääsin ihan paras mahtiloikka. Joutsenlampiainesta! :D

Suurimman vaikutuksen minuun tekivät kuitenkin loppuvuoden kolme mailapelisessiota. Minusta on hauskaa harrastaa Supersuunnistajan kanssa urheilullisia juttuja, ja saatan ensi vuonnakin ruikuttaa häntä uudelleen pelaamaan jotain. Olemme kuitenkin aika tasaisia. Sitä paitsi minä tarvitsen revanssin sulkiksessa ja Ääsääs luultavasti haluaa sellaisen racketballissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti