torstai 29. elokuuta 2013

Salin vaihto

Tämä on sitten ihan epäkaupallista, innostunutta hehkutusta eikä mikään maksettu mainos. Joudun valitettavasti maksamaan salijäsenyydestä pitkän pennin joka ikinen kuukausi.

Muuton myötä minulla vaihtui kodin lisäksi sali. En jaksa enää lähteä "kauas" (5 km päähän) Leppävaaraan Fressille, joten vaihdoin Tapiolan urheilupuistossa sijaitsevan Esportin jäseneksi. Ostin vuoden jäsenyyden viime viikolla, kun halvalla sai. Tiistaina olin ekaa kertaa Esportissa treenaamassa, ja tykkäsin kovasti. Esportissa on kaksi punttista: toinen Centerin ja toinen Areenan puolella. Molemmissa oli ihan kivasti irtopainoja, kyykkypaikat, penkki ja taljat - eli kaikki, mitä minä perustreeniini kaipaan. Areenan puolella on myös palloseinä, mihin voi siis paiskoa kuntopalloa. Aloin jo mielessäni kehitellä kivoja treenejä sen äärellä. 

Tiistaina treenasin vain yläkroppaa ja kokeilin molempia saleja: tein osan liikkeistä ensin Areenan puolella ja sitten vaihdoin Centerin puolelle. Samalla tuli analysoitua saleja. Centerin puoli on rauhallisempi ja siellä soi musa. Siellä olivat tiistaina myös perinteisemmät salihahmot: simpsakat jumppapuput ja bodarit. Areenan puolella oli säbäkentistä johtuen enemmän meteliä. Sinne pitää jatkossa muistaa ottaa oma poppikone ja luurit mukaan. Areenan puolella näytti treenaavan enemmän sellaisia urheilijoita, jotka treenaavat salia oheisharjoitteluna eivätkä vain salitreenaamisen ilosta. Minä pidin siis molemmista puolista. Pitää vaihdella fiiliksen ja treenin mukaan.


Miisu treenaa CXworxia

Esportissa on myös mukavasti spinning-pyöriä spinusalin ulkopuolellakin, mikä mahdollistaa omat (ei siis spinuohjaajan keksimät) fillarointitreenit talvellakin. Tätä ominaisuutta kaipasin Fressillä eniten, koska kuntopyörällä polkeminen on ihan pepusta. Spinupyörä on enemmän oikean pyörän tuntuinen ja siksi påp. Aina spinningin aikataulut eivät vain sovi yksiin omien aikataulujen kanssa, ja silloin pitää olla itse oman elämänsä spinningohjaaja. Tykkään kyllä käydä tunneilla. Esportissa on muuten yksi ennen Fressillä vaikuttanut ohjaaja, joka vetää tosi kovia tunteja. Jee!

Areena sopii hyvin triathleetin talvitreeneihin, koska spinupyörällä ja juoksuradalla voi tehdä vaikka mimmosia vaihtotreenejä, vaikka ulkona olisi metri lunta.  Jumppatuntejakin on sellainen kattaus, ettei pitäisi tulla tylsä talvi. Lukkarissa oli myös juoksutekniikkatunteja, joita pitää ehdottomasti kokeilla. Oijoi, kaikkea herkkua! Pitää vaan juoksennella äkkiä loput juoksutapahtumat alta pois, että pääsee testailemaan Esportia oikein antaumuksella.

Onko kukaan Esportin jäsen? Keiden ohjusten tunteja suosittelette?

3 kommenttia:

  1. Jos meet spinnaa niin Natsi-HB on ehottomasti paras! M. Rahko on myös hyvä, vetää rankkaa settiä.

    VastaaPoista
  2. Meillä on kanssa sali etsinnässä talveksi, ja Esport on lähellä. Ainoa miinuspuoli on se hinta, kun kävisimme salilla vaan noin kerran viikossa. Ja ehkä joskus vähän juoksemassa.

    VastaaPoista
  3. Esportistahan saa 10 kerran kortteja. Ne voi tuolla kerta viikkoon -tahdilla tulla edukkaammmaksi vaihtoehdoksi. En oo laskenut.

    VastaaPoista