keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Länsirintamalta ei mitään uutta

Otsikko meiningin mukaan. Eli ei mulla oikeastaan ole mitään mullistavaa kerrottavaa. Tai voin mä toki tunnustaa, että en treenannut sunnuntaina. Mitään. Mutta joulukoristelusta tuli hieno.

Olen nyt taas vaihteeksi (tai edelleen) ihan pähkinöinä punttaamisesta. Vähän tekisi mieli muuttaa ohjelmaa. Eikä yhtään huvita aloittaa 3 viikon päästä peruskuntokauden virvontaa. En siis varmaan aloita sitä vaan keksin ihan itse uuden ohjelman. Muut kolmehan ovat PT:n keksimiä. Ajattelin jotain räjärtävän voiman ohjelmaa. Siihen voisi sisällyttää sitten sen rinnallevedon. Ja ehkä jonkun penkillenousun tapaisen jalkatreenihienouden. Pitänee harrastaa ankaraa googlausta.

Tässä puntti-innostuksessa on se vika, että se ei kuluta yhtä paljon kuin aerobinen. Tai siis polttaahan se sitten jälkikäteen, mutta Polariin ei taltioidu massiivisia kulutuksia. Tämä taas tarkoittaa sitä, että mun on vaikeaa saada pokaalia. Joku Polarin insinööri nääs on keksinyt mahottoman addiktiivisen pikkuidean: jos pääset viikolla sykemittariisi ohjelmoidun ohjeman tavoitteisiin, saat ruudulle seuraavaksi viikoksi pokaalin. Ja jos et, niin mittarisi näyttöä koristaa Polarin logo. Ja onhan se pokaali nyt vaan IHAN PAKKO SAADA. Ajattelin, että ensi viikolla pitää modata tavoitetta sen mukaan, että nyt puntataan ja säbätään ja kulutus in action on aika maltillista.

Kuva on vanha, mutta tavoite on sama: tätä näkymää metsästetään!


Mun mittarini kun on mallia F11 ja se kai haluaa, että harrastan lähinnä jotain konseptijumppia ja muuta aerobista. Tämän päättelen siis siitä, miten paljon se olettaa mun kuluttavan treenimääriin ja aikoihin verrattuna. Mullahan tulevat siis kerrat ja tunnit kyllä helposti täyteen - kulutus vaan jää alle asetetun "tavoitteen" ja siksi ei heru pokaalia. Sinänsä musta kulutus on ihan urpo mittari (Siis sehän on sellaisen ikiaihduttavan kiinetytymistä hakevan tyypin mittari. Hyi yäk.), mutta pitäähän sitä kai jonkinlainen mittari olla sille, että treenin teho on tarpeeksi kova. Bodauksessa se teho ei vaan silleen näy sykkeissä ja siten mittarin mittaamassa kulutuksessa. Pitäisi olla joku bodarin Polar, että homma skulaisi. Onkohan sellaisia edes?

Ai niin, onhan mulla jotain ihkuakin uutista kerrottavana: maanantaina meni salilla 9 leukaa! Jippii! Sen jälkeen ei mennytkään sitten lopuissa sarjoissa juuri mitään. :) Jatkossa pitää testailla maksimit erikseen ja tehdä treenisarjat erikseen. Mutta nyt ollaan niin lähellä kaksinumeroisia leukailulukuja ettei tosikaan. Meneekö haamuraja rikki ennen vuotta 2013?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti