keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Detox-viikkoa ja lisäravinteita

Alku on ollut minulla hyvin hankala, ja kroppa on pitänyt fläsästä kiinni kaikin voimin. Olin jo todella epätoivoinenen, ja PT:kin lupasi, että uutta laskua ei tipu, ennen kuin on 3 kg lähtenyt. Nyt on enää 200g matkaa uuteen laskuun. Tänään paukkuivat kympit. Tai paukahtivat ne jo ekan kerran viikonloppuna (ja palasivat maanantaina hetkellisesti takaisin 80 kg paremmalle puolelle), mutta keskiviikko on minun "virallinen kehonkoostumusmittauspäiväni", joten päivän luku on se, mikä lasketaan. Tosin halpa koti-Omronini ei kerro mitään jumalan sanaa, koska pelkällä puristusteholla tai veden juomisella saa muutettua rasvaprosenttia ainakin jokusen prosenttiyksikön kymmenyksen... Rasva- ja lihasprosentteja tiiraankin siis hyvin skeptisesti ja kohtelen niitä vain suuntaa-antavina.

Koska homma ei ole mennyt niin kuin suurimmassa pudottajassa, olemme Rainerin kanssa vähän viilanneet systeemiä. Minä totesin, että karppaus ei vain sovi minulle: minulla on karpatessa koko ajan nälkä (ellen syö liikaa)  ja vatsassa kiertää. Tämä johtuu aika pitkälti siitä, että en syö tehotuotettua lihaa, ja karppailen siis aika pitkälti kasviksilla ja pähkinöillä. Pieni määrä hyviä hiilareita tekee minut huomattavasti onnellisemmaksi: syön siis ainakin puuroa ja hapankorppuja. Mutta viikonlopun humppajaisissa huomasin, että pitkän tauon jälkeen olut ja vaalea leipä saivat vatsani paisumaan palloksi ja olon tukalaksi. Ei siis niitä. Tämänhetkinen ruokavalioni voisi olla lähinnä zone-dieettiä.

Tällä viikolla (tai oikeastaan eilisestä lähtien) ovat viljatkin taas vaihteeksi vähän aikaa pannassa, kun koetan kirittää kehoni puhdistumista detoxilla: syön siis lähinnä rehuja. Jotta vatsa ei temppuilisi, en mene ihan pelkällä raakaravinnolla, vaan kypsennän osan kasviksista. Tämä detoxini ei ole siis mikään paasto, vaan lähinnä hetkellisesti minimoin eläinkunnan tuotteet ja viljat. Saas nähdä, auttaako se mitään.

Lisäksi olen alkanut juoda savea.

Syötävää savea (kuva)

Saven pitäis puhdistaa kehoa ja alkalisoida sitä, koska se sisältää monia mineraaleja kuten piitä, alumiinia, kaliumia, kalsiumia, natriumia, mangaania ja titaania. Lisäksi savesta saa hivenaineita kuten beryllium, kupari, koboltti, magnesium, molybdeeni ja rauta. Savessa oleva kupari stimuloi aivolisäke-, maksa- ja haimahormonien eritystä ja edistää ihmisen aineenvaihduntatoimintoja. Savella on kyky uudistaa kudoksia, luovuttaa mineraaleja ja sitoa itseensä myrkkyjä ja kaasuja. Se on antitoksinen, antiseptinen ja antibakteerinen. Eikä se edes maistu pahalle, kuten MSM.

Nomnom? No ei tod. (kuva)

MSM:n nauttimista PT suositteli minulle polvieni takia. MSM on rikkiyhdiste, joka edistää nivelten, hiusten ja kynsien uusiutumista, ja se voisi ehkä auttaa minua ja polvieni rustovaurioita. Tuskin tässä enää mitään maratoonarin polvia tehdään, mutta jos kävelevän vanhuksen edes saisi...

Näiden lisäksi kolmas uusi ravintolisäni on spirulina. Sen olisi tarkoitus pitää minua kylläisenä. Spirulina muodostaa kaikista maailman organismeista tehokkaimmin proteiineja ja se sisältää 65-71% hyödynnettävässä muodossa olevaa proteiinia! Tämä tekee siitä ehkäpä maailman rikkaimman proteiininlähteen. Spirulina sisältää valtavan määrän kehollemme tärkeitä mineraaleja, vitamiineja (mm. B1, B2, B6, B9, A-, E- ja K-vitamiinia sekä betakaroteenia) ja välttämättömiä rasvahappoja. Spirulina on huikea antioksidanttien lähde ja sillä onkin todettu olevan voimakkaita antioksidatiivisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia ja se tukeekin voimakkaasti immuni-järjestelmämme toimintaa.

Levänappeja, nom (kuva)
En ole mitenkään usein kipeänä, ja jos flunssa iskee, se ei yleensä kaada minua sänkyyn asti. Tänä talvena tavoitteeni on, että ravintosuperboostattuna skippaan koko flunssan. Saas nähdä, onnistuuko.

1 kommentti:

  1. Tuu meille kylään, niin saat pari esikoisen päiväkodista tuomaa superbakteeria. On nimittäin niin hyvin jalostettua kamaa, että vahvinkaan itukuuri ei riitä vastustuskyvyksi niille. Moisia syntyy, kun 12 nassia imeskelee vuorotellen samoja leluja kotileikeissä.

    VastaaPoista