torstai 24. lokakuuta 2019

Juoksujuttuja

Supersuunnistaja kävi viime viikonloppuna voittamassa Louna-Rogan. Hän kisasi ihan yksinään, koska Louna-Rogassa saa niin tehdä. Ari Ilola otti Ääsääsistä kivoja kuvia lähdön hetkellä, jotka saavat nyt kuvittaa tätä blogipostausta. Alussa satoi tunnin verran, että Supersuunnistaja ehti kastua litimäräksi. Loppukisan ajan olikin sitten ihan hyvä sää. Eikä tullut kylmä, vaikka olikin märät vaatteet.



Minullakin alkaa juoksuaika lähestyä. Eilen fyssari antoi minulle iskutustreenejä, joita mun pitää tehdä pari kertaa viikossa. Settiin kuuluu pogo-hyppyjä (eli päkiähyppelyäpolvet suorassa) ja tikapuujuoksuja. Lisäksi sain hienon juoksuohjelman 400 m radalla:

  • Viikko 1: hölkkää yksi suora ja kävele loput x 5
  • Viikko 2: hölkkää molemmat suorat, kävele kaaret x 5
  • Viikko 3: kävele yksi kaarre, hölkkää loput x 5
  • Viikot 4-6: Hölkkää radalla 2 km putkeen


Kävelyosuuksilla minun pitää tehdä skippingejä ja tribblingejä eli erilaisia juoksukoordinaatioharjoituksia. Tämän ohjelman jälkeen olen valmis juoksemaan "oikeasti".

Kävin eilen salilla tekemässä puntin alkuverraksi hyppelyt ja tikapuutreenit. Ja tänään aamulla kävin pyöräilemässä sekä tekemässä ekan juoksutreenin. Nyt olenkin taas mukavan jumissa - mikä tuntuu nykyään olevan normiolotila. Pitäisi varmaan aloittaa taas aktiivisempi venyttelykin, kun liikkumiseni alkavat olla niin jalkapainotteisia. Onneksi ensi viikolla on taas hieroja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti