maanantai 25. joulukuuta 2017

Joululahjoja itselle eli oho, ilmosin!

Joulukuussa tuli naksuteltua kaksi ilmoitautumista lisää ensi keväälle ja kesälle. Ensimmäisenä lunastin järkkärin ilmaispaikkani Bodom Nightille: sekä Bodom Trailissa että Nuuksio Classicissa järkkärit saavat halutessaan paikan seuraavan vuoden kisaan. Minä olin jo viime vuonna järkkäröimässä molemmat päiväkisat (eli Boodom Team sekä Bodom Trail) ja juoksemassa iltavuorossa. Tämä oli niin toimiva konsepti, että päätin toistaa kuvion. Yön kymppi on muutenkin sopiva matka kauden aloitteluun: Bodom Night kisataan heti vapun jälkeen 4.5.

Kuvituksena kuvia jouluaaton pyörälenkiltä

Toinen kisahankintani tapahtui vähän veronpalautusten tultua: sain vihdoinkin aikaiseksi ilmoittauduttua Finntriathlon Leville, kun Jaanaba julisti itse ilmoittautuneensa. Olemme sopineet hankkivamme majoituksen yhdessö, niin pitihän minunkin saada vihdoin aikaiseksi ja hankkia itse kisa, mitä varten Levillä majoittuisin.

Tämä Kivenlahden kallio on yksi lempipaikoistani Espoon Rantaraitilla.

Kävin Levillä kisaamassa jo 2015, mutta silloin uintimatkaa lyhennettiin kylmän veden takia ja minulta turposi polvi jossain Kätkätunturilla. Toivottavasti ensi kesänä saan täyden uinnin ja eheämmän juoksun. Ihan hirveästi en mitään aikatavoitteita ole vielä miettinyt. Olisihan se ihan kivaa alittaa 8 h, mutta en nyt ainakaan vielä usko siihen. Katsotaan sitten keväällä. Hommahan riippuu aika pitkälti minun pyöräkunnostani. Mun 2015 ajalla olisi päässyt kolmanneksi myös vuosina 2016 ja 2017. Uijui. Pitäisikö alkaa himoita podiumpaikkaa? :)

Pyöräily oli kivaa niin kauan kun pysyimme rannan läheisyydessä, missä oli sulaa.

Viimeisimmän hankinnan naksutteli eilen Supersuunnistaja. Minä osallistuin toimitukseen päättämällä joukkueemme nimen. Tammikuussa hurha rogainingjoukkue Muumien Taikatalvi lähtee taas kerran loppiaisrogainingin 8 h sarjaan. Pientä antikliimaksia aiheuttaa tämänhetkinen säätiedotus: loppiaisrogaa on perinteisesti kisattu infernaalisessa pakkasessa. Tällä hetkellä ei ole luvassa edes miinusasteita!

Rantaraittiin on saatu tänä vuonna muutama hieno lisäpätkä.

Joulu on kulunut kotosalla kissojen kanssa. Kävimme eilen Supersuunnistajan kanssa maastopyörillä 3 h lenkillä. Lenkin oli tarkoitus olla vain parituntinen, mutta yllättävän liukas sää ja minun nastattomat renkaani pidensivät lenkkiä tunnilla. Rannassa oli vielä mukavan sulaa, mutta paluu pohjoisen kautta aiheutti vähän liikaa liukkaita vaaratilanteita. Supersuunnistaja kyllä pelkäsi liukkaita enemmän kuin minä - ja minä olin sitten se, joka pannutti kolmesti. Varsinkin viimeisen pyllähdyksen sattuessa saattoi joulurauha olla hetken aikaa tuntematon käsite. Mutta kai sitä vähän saa ärähtää, jos sattuu? Tänään perhesopu on pysynyt yllä koko päivän, koska Supersuunnistaja suuntasi Esportiin polkemaan mukavasti sisätiloissa (hän totesi eilen, ettei hänen kertakaikkiaan pitäisi polkea talvella ulkona) ja minä menin ulos juoksemaan - eilisestä viisastuneena nastojen kanssa. Siihen fillariinkin pitäisi vaihtaa gummit ennen seuraavaa lenkkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti