tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kesäkuun lajirävellys

En ollut vielä saanut mitään aikaiseksi tämän kuun uuden lajin suhteen, kun Supersuunnistaja bongasi aina takuuvarmoja huippukisoja järkkäävän Peräkylän Ponnistuksen Yksykli Openin. Ja miksipäs ei? Suppailemaan ehtii koko kesän, mutta yksipyöräisellä pääsee laitteiston puuttumisesta johtuen sotkemaan harvemmin.

Tämä on tällainen erilainen polkupyörä

Kysyin PePon FB-ryhmässä, saako paikalta pyörää lainaan, jos sellaista ei omista. Ja kun vastaus oli joo, niin päätin käydä koklaamassa ensimmäistä sarjaa eli PItä. Sen kuvaus meni näin:

PI: 3.14 metriä ilman ajanottoa. Entry level -koestus.

Tämä vasta jännä fillari onkin. Ei ollut kampia eikä satulaa! :O

Luulin oikeasti selviäväni edes tuosta, mutta olinpas väärässä. Yksipyöräisessä vaikeinta on liikkeelle lähteminen. Ilman tukea se on aluksi ihan mahdotonta. Minä onnistuin sentään pysymään pystyssä, kun otin tukea lyhtypylväästä. Parhaimmillaan pääsin etenemään siitä lyhtypylväältä toisella kokeilemistani pyöristä itsekseni kokonaiset 0,5 m. PIhin tarvitsin vähän muutakin tukea kuin henkistä - eli yhden kappaleen järkkäreitä kummallekin puolelleni. :D

Tämä on toinen minun kokeilemani pyörä

Kuulemma homman oppii noin viidessä päivässä, kunhan treenaa ahkerasti. Senkin jälkeen liikkeelle lähdössä voi tarvita sauvoja tai muuta tukea, mutta eteneminen ainakin onnistuisi. Minun muutama testikertani ei siis ihan vielä riittänyt muihin Yksisykli Openin sarjoihin kuten ylämäkipyöräilyyn tai pituushyppyyn. Kokeilut lopetin pyllähdettyäni, koska en halunnut teloa itseäni juuri Venlojen viestin alla. Katselin siis 100 m sprintin ja 500 m cross country -sarjan, minkä jälkeen lähdin Myllylammelle uimaan.

Pics or didn't happen :)

Myllylampi valikoitui kohteeksini kolmesta syystä:

 1. Se on nätti paikka ja yksi suosikkilätäköistäni Espoossa
 2. Se on pieni järvi ja siksi oletin sen olevan lämmin (oli se)
 3. Olen mukana Suomen Ladun Kesäuintihaasteessa ja haluan siksi uida mahdollisimman monessa eri järvessä.
Oikeastihan ysipyöräily on niin helppoa, että lapsikin sen osaa!


Tähän loppuun vielä kertauksena joka kuun lajikokeilut:
 • Tammikuu: CXworks
 • Helmikuu: CrossFit
 • Maaliskuu: Luistelu hokkareilla
 • Huhtikuu: ratsastus
 • Toukokuu: MOBO
 • Kesäkuu: Yksipyöräily

4 kommenttia:

 1. Näyttää hauskalta, mutta aika telomisalttiilta touhulta!

  Onnea Venloihin ja muista kisakynnet! Minkä osuuden menet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa itse asiassa useimmiten kai lähtee fillari vain alta ja tipahtaa jaloilleen. Mutta joo, onnistuin mä jo tällä lyhyellä kokeilullani kapsahtamaan kankullenikin. :)

   Kiitos! Mä juoksen vikan osuuden. Ja kisakynsien design on jo suunnitteilla. Mietin, saisiko niihin tällä kertaa jotain muuta kuin ne iänikuiset rastiliput.

   Poista
 2. Olin seuraamassa Venloja/Jukolaa. Siellä yleisöpuolella oli siinä sisäänkirjaus-/poistumistelttojen jälkeen mentäessä kohti viimeisten rasteja oli jokin teltta, jonka liepeen päällä lepäsi vielä yölläkin tuollainen pienempi yksipyöräinen. Joka kerta sen nähdessäni muistin tän postauksesi ja mietin että ootko tempaissut ja polkenut kisapaikalle sillä. :D
  Toivottavasti oli hyvä Venla-kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Siellä mudassa mäkin olisin varmaan pysynyt pystyssä, kun olisi rengas uponnut liejuun. :D Anoppilassa on kuulemma yksipyöräinen jouten, joten kokeilen lajia uudelleen varmaan kesälomalla.

   Poista