tiistai 8. marraskuuta 2011

Kun pitää rankaasoo

Elin viikonloppuna synnissä. Olin pitkästä aikaa päissäni kuin teekkari. Valitettavasti en enää toivu kuin teekkari, joten maanantaina olin vielä hitusen huonossa hapessa. Siksi olikin mitä sopivinta, että maanantaina minulla oli ohjelmassa kolmet treenit.

Aamu alkoi bootcampilla, joka mukavan aerobisena kevyttreeninä sai minut vain hikoilemaan pahuutta pois kehostani. Alkuillasta vuorossa olivat säbätreenit, jotka menivät väsyneeltä vähän niin ja näin. Illan kruunasi sitten tapaaminen PT:n kanssa ja kunnon kostotreeni.

Päivän motivaatiotyttönä toimii Erica
 Kun tapasimme Kisiksellä, Jukka hykerteli ja sanoi, että häntäkin vähän hirvittää mun ohjelmani. Koska olin aika väsynyt, minua vähän jänskätti, mutta ohjelma osoittautuikin sellaiseksi sopivan rankaksi kuntopiiriksi. Toki, jos olisin ollut ihan iskussa, olisin varmaan saanut enemmän tehoja irti. Mutta hyvä rankaisu se silti oli.

Kutakin liikettä tehtiin aina 20 toistoa eli noin minuutti. Tein kaksi kierrosta. Eka puolisko tehtiin hanskat käsissä ja loput liikkeet ilman hanskoja. Ja liikkeet olivat:

  1. 4 suoraa pistareihin + punnerusasennossa käynti + 4 suoraa pistareihin + hyppy (tätä settiä tehtiin 7 kertaa eli jokainen eri liike laskettiin yhdeksi toistoksi)
  2. Kylkinousu ja koukku pistareihin: minä makasin patjalla kyljelläni ja PT röhnötti jalkojeni päällä. Minä sain nousta ylös 10 kertaa per puoli ja aina ylhäällä huitaista koukun pistariin. Eli vatsoista "otettiin vauhtia"
  3. Vinot vatsat ja koukku pistareihin: muuten sama kuin edellinen, mutta makasin selälläni "perinteisessä vatsalihasasennossa"
  4. Katkarapu: Lähtöasento on perinteinen vatsalihastentekoasento, josta keskivartalolla takapuoli heitetään sivulle, käännytään samalla kyljelle ja loppuun tehdään vatsarutistus eli päädytään sikiöasentoon. Ja sitten paluu alkuasentoon. Käsiä ei käytetä ja jalat pysyvät paikallaan. Treenaa koko korsettia.
  5. Käsilläseisontayritys: Vuorotellen molempia jalkoja heitettiin ylös ikään kuin tarkoituksena nousta käsilläseisontaan. Koska olen kuitenkin viimeksi seissyt käsilläni joskus ala-asteella, tällä kerralla ponnistin vain nössösti.
  6. Suorat vatsat ja pallon heitto seinään: perinteinen vatsalihasliike kuntopallo käsissä. Aina yläasennossa pallo heitettiin seinään ja alas mennessä otettiin taas kiinni. Tässä ei ollut mitään pilatesmaista lihasten eristämistä, vaan sai tempoa ihan huoletta lonkan koukistajilla. Tarkoitus oli tehdä räjähtävää liikettä.
  7. Punnerrusasennosta pallon vieritys seinään: Kuntopallo otettiin vuorotellen kumpaankin käteen ja vieritettiin / heitettiin seinään. Eli silloin oltiin vain toisen käden (ja toki jalkojen) varassa.
  8. Askelkyykkykävely: tehdään askelkyykkyä siten, että aina astutaan eteenpäin. 10 askelta eteen ja 10 askelta pakittaen. Tokalla kierroksella mukana oli vielä kuntopallo, jolla tehtiin samaan aikaan vartalon kiertoja.
Ekaan kierrokseen meni 13 minuuttia ja toiseen 10 minuuttia, kun PT:n ei enää tarvinnut joka välissä näyttää, mitä seuraavaksi on luvassa.

Hyvä treeni oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti